Lomtalanítás konténer nélkül: Ha lomtalanítás, akkor Tici Transport
Építési törmelék elszállítás teherautóval vs. konténeres sittszállítás: Mikor melyik választás a jobb?
Sittszállítás konténer nélkül: Ha sittszállítás, akkor Tici Transport

Platós Sittszállítás Vs. Konténeres sittszállítás

Mi a gyorsaságot, verhetetlen árakon kínáljuk!

Laikusként sokan nincsenek tisztában vele, hogy mi a különbség a konténer nélküli építési törmelék elszállítás (Zsákos sittszállítás) és a konténeres sittszállítás között. Természetesen ez érthető is, mivel ha nem vagyunk építési vállalkozók, vagy egyéb építőiparban, szállításban jártas szakemberek, akkor erre a kérdésre első körben, nem is biztos hogy választ tudunk adni. Na de lássuk, hogy  miről is van szó pontosan, és kinek melyik típusú sittszállítás érdemes megrendelnie…

Fontos megjegyezni már az elején, hogy egyikre se lehet határozottan kijelenteni, hogy jobb lenne mint a másik. Mindig az adott szituáció dönti el, hogy melyik sittszállítással kapcsolatos szolgáltatást vegyük éppen igénybe. Cégünk központja Budapesten van, és a megrendeléseink túlnyomó többsége a fővárosunk belső kerületeihez tartozik. Elöljáróban annyit megemlítenénk, hogy konténeres sittszállítással mi nem foglalkozunk, csak kizárólagosan zsákos sittszállítással.

Ezen sittszállítási tevékenységhez nem szükséges a megrendelőnek területfoglalási engedéllyel bajlódnia, mivel konténer kihelyezése nem történik, hanem az összegyűlt sittet, kézi rakodással és tehergépjárművekkel szállítjuk el.

A kézi rakodással történő sittszállítás, számos esetben jelent egy kényelmesebb alternatívát, a konténeres sittszállításhoz képest, mivel itt az egész folyamatot, akár A-től Z-ig (A sitt bezsákolásától kezdve, a kitermelésig is elszállításáig) cégünk végzi, amennyiben a megrendelőnk így szeretné.

Meglepetések helyett, menjen biztosra! Válassza a szakértelmet!

Lomtalanítás konténer kihelyezése nélkül
Sittszállítás konténer nélkül

Budapest egész területén, a kiszállásunk ingyenes

A zsákos sittszállítás előnyei, a konténeres sittszállításhoz képest…

  • Nincsen pluszköltség a területfoglalási díj miatt, mivel ezen sittszállítás esetében nem kell területfoglalási engedély.
  • Alapáraink tartalmazzák, az udvari vagy földszinti rakodást, a tehergépjármű 20 méteres körzetében.
  • Sokkal gyorsabb az egész folyamat, mint a konténeres sittszállítás, mivel itt csak egy “jövünk-megyünk” folyamat van, és általában még a nagyobb munkákat (emeletről, pincéből történő sitt elhordás) is lebonyolítjuk 2-3 óra alatt.
  • Amennyiben úgy rendeli meg a szolgáltatást, még a zsákolást is elvégezzük Ön helyett, magyarán hozzá se kell nyúlnia az elvitetni kívánt építési törmelékhez, lomhoz, egyéb nem veszélyes hulladékhoz, mivel komplexen az egész folyamatot megoldjuk.
  • Kisebb sitt elszállítása esetében (1-2) köbméter, a zsákos sittszállítás még akkor is kedvezőbb áru szolgáltatás a konténeres sittszállításhoz képest, ha a sittet is mi hordjuk ki.
  • Önnek nem kell vesződnie mondjuk egy belvárosi bérház 4. emeletről, csigalépcsőn történő sitt lehordással, mivel ez nekünk gyerekjáték, és egy hozzá nem értőhöz képest, töredéke annyi idő alatt kitermeljük az elvitetni kívánt sittet, lomot.

Ha minket hív, akkor területfoglalási engedélyre sincs szüksége

A zsákos sittszállítás hátrányai, a konténeres sittszállításhoz képest

Itt egy valós példát szeretnék leírni, hogy mikor favorizálhatjuk inkább, a konténeres sittszállítást. Jelen esetben mondjuk mi egy külső kerületben lakunk a fővárosban, ahol a házunk előtt a parkolás, és a konténer kihelyezése teljes mértékben akadálymentes, senkit nem zavarunk vele, és még a forgalmat sem korlátozzuk. Tegyük fel, hogy összegyűlt mondjuk 6 köbméternyi építési hulladékunk, és mindösszesen maximum 10 méter hosszúságú szakaszon kell kitermelni ezt a sittmennyiséget, és még van 4-5 fő segítségünk, összehívtuk a baráti társaságunkat egy jókedvű sitthordással egybekötött, mondjuk szalonnasütésre…

Mivel ebből a példából konkrétan látszik, hogy a konténeres sittszállításnak inkább olyan helyen van létjogosultsága, ahol a parkolás a sittszállítás helyszínének közelében akadálymentes, és akár egy 8 köbméteres konténer is gond nélkül kihelyezhető, valamint a sitt kitermelésében is igénybe tudunk venni családi, baráti segítséget, és akár egy kellemest a hasznossal történetet is kihozhatunk a dologból. Ne csak karácsonykor gyűljünk össze szeretteinkkel, barátainkkal, hanem akár egy jó kis sittszállítás is lehet vidám esemény, de ez már a saját hozzáállásunkon múlik.

Viszont amennyiben nincsen segítségünk egy ilyen mennyiségű sitt mennyiség kitermelésére, abban az esetben az alsógatyánkat nagyon fel kell kötni, hogy mondjuk egy 8 köbméteres konténert megpakoljunk. Nem elijeszteni akarok senkit ettől a tevékenységtől, de tényleg nagyon meggondolandó, és könnyen balesetveszélyes lehet. Amennyiben még is úgy gondoljuk, hogy meg birkózunk ezzel a feladattal, és ide nekem az oroszlánt is típusú modern hősök vagyunk, ami egyébként nagyon szuper, akkor legyünk különösen elővigyázatosak.

Sitt és Lom elszállítás, konténer kihelyezése nélkül

Nagyon fontos, hogy használjunk kesztyűt (jó minőségűt), hosszúnadrágot, és hosszú ujjú felsőt, és ha lehet, akkor ne szalvéta vastagságút. Nagyon durva, és mély vágásokat lehet szerezni, egy kiálló cserépnek, járólapnak köszönhetően, vagy akár még egy vastag talpú bakancs se árt, mert láttunk már olyan megrendelőt, aki 5 ezer forintot akart spórolni, és egyedül lehozott 25 sittes zsákot az emeletről tanga papucsba, csak az utolsó körben a százas szög, egy kicsit összekapcsolta a papucsát a lábfejével.

Még nekünk is néha-néha előfordul vágásos sérülés, pedig mindent megteszünk hogy elkerüljük, mert pontosan tudjuk, hogy 1-1 mélyebb vágás esetén az aktuális kolléga hetekre is kiesik a munkából. Ha mindannyian a csapatból megmutatnánk “harci sérüléseinket” akkor azt hinnék, hogy harcoltunk a Vietnámi háborúban, pedig nem, csak cégünk fő szolgáltatása a kézi rakodással történő sittszállítás…

Egy szónak is száz a vége, döntse el mindenki maga, hogy melyik a neki leginkább kézenfekvő sittszállítási módszer, és rendelje meg azt, amit az aktuális helyzet éppen megkíván. Remélem sikerült minden kedves olvasót közelebb vinnem a döntéshez, de ha nem, akkor keressenek minket telefonon vagy emailben, és minden felmerülő kérdésre, tudásunk maximumát nyújtva fogunk válaszolni, hogy a sittszállítás se egy szükséges rossz legyen az életükben, hanem egy olyan folyamat, amit ha ránk bíznak, akkor látni fogják, hogy ez nekünk gyerekjáték…

Konténeres sittszállítás - Nálunk nincs szükség konténerre. Platós sittszállítás Budapesten
Zsákos sittszállítás tehergépjárművel

25 éves vállalkozói pályafutásom során, amiből 15 évet építési vállakozóként éltem meg, nyugodtan állíthatom, hogy nagyon ritkán tapasztaltam ilyen mértékű profizmust. Egésszen a sittszállítás megrendelésétől kezdve, a 3. emeletről történő sitt kitermelésén keresztül (180 zsák), az egész folyamat hibátlan volt, és csak hab volt a tortán a rakodó srácok vidám hozzáállása.

Csak ajánlani tudom őket!

Makovecz Attila

Freelancer

Ha sittszállítás, akkor Tici Transport